Ελαιόδενδρα - Ελαιόκαρπος

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Θραψανιώτικου ελαιολάδου είναι συνυφασμένα τόσο με τις ποικιλίες της καλλιεργούμενης ελιάς (ψιλολιά, κορονέϊκη), την σύσταση του εδάφους και το ευνοϊκό κλίμα της περιοχής , όσο και τον τρόπο συγκομιδής και κατεργασίας του ελαιοκάρπου (σύστημα κοινής έκθλιψης).

Από τον ελαιόκαρπο παράγεται εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με ελαφρύ πράσινο χρώμα, ευχάριστη γλυκόπικρη γεύση και φρουτώδες άρωμα.

Οι καλλιεργητές των ελαιόδενδρων της περιοχής μας εφαρμόζουν κλάδεμα κάθε 4-5 έτη σε χαμηλό σχήμα παίρνοντας υπόψη την καλή ισορροπία του ελαιόδένδρου.

Η λίπανση γίνεται με ελεγχόμενες σωστές λιπάνσεις και με χρήση κοπριάς. Η καταπολέμηση των ζιζανίων γίνεται με μηχανική καλλιέργεια, ενώ των εντόμων και των ασθενειών με δολωματικούς ψεκασμούς από εδάφους.

Η συγκομιδή του ελαιοκάρπου

Η συγκομιδή του ελαιοκάρπου γίνεται όταν αυτός έχει χρώμα αχνοκίτρινο έως ιώδες ανάλογα με τον βαθμό ωρίμανσης του. Μεταφέρεται άμεσα στο ελαιουργείο του Συνεταιρισμού με σάκους από φυτικές ίνες, όπου γίνεται κοινή έκθλιψη.

Εργοστάσιο παραγωγής

Η παραγωγή του ελαιολάδου γίνεται με φυγοκέντριση κάτω από κρύα πίεση και το παραγόμενο ελαιόλαδο μεταφέρεται μέσα από κλειστό κύκλωμα σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Η διάθεσή του δεν ξεπερνά το διάστημα των δύο μηνών.

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "λαΐνι" - Τυποποίηση

H τυποποίηση του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου γίνεται μέσα στους ευρύτερους χώρους των εγκαταστάσεων του ελαιουργείου μας και με δική μας τυποποιητική μονάδα.

Έτσι το κρητικό ελαιόλαδο που παράγουμε να μην υφίσταται καμία ταλαιπωρία απο μεταφορές και μεταγγίσεις, απομακρύνοντας κάθε κίνδυνο πιθανών αλλοιώσεων.

Η Τυποποίηση γίνετε σε υάλινες φιάλες των 50 ml, 100 ml, 250 ml, μισού λίτρου (0,5L),  ενός λίτρου (1L) , και σε μεταλικά δοχεία των πέντε (5L) λίτρων.

Image
Image
Image
Image
Image
Image